Opis
Lesno kafrovčevo eterično olje ali ho-wood tako po svojem vonju kot tudi po aromaterapevtskih lastnostih spominja na rožni les. Ker pa je drevo slednjega močno ogroženo in zato zaščiteno, ga lahko nadomešča olje, ki se pridobiva iz kafrovca. Njegov vonj je lesni, cvetni, izrazit in intenziven s srednjo noto.
Zaradi visoke koncentracije naravnega linaloola (več kot 95 %) nudi v zimskem času odlično podporo imunskemu sistemu. V izdelkih naravne kozmetike neguje mastno ter obnavlja občutljivo, vneto in zrelo kožo. Neguje grobo in razpokano kožo rok in nog. Uporabljamo ga pri izdelavi naravnih čistil in dezodorantov, kjer se lepo izrazi njegov cvetlični vonj. Je blag afrodiziak. Vonj lesnega kafrovčevega eteričnega olja spodbuja in hkrati harmonizira, sprošča pri stresu in zbuja zaupljivost.
Pri izdelavi domačih pripravkov upoštevajte maksimalno koncentracijo po RIFM, ki je do 10 % (1 do največ 20 kapljic olja na 10 ml baze).






