Do brezplačne poštnine vam manjka še 30,00 €

Cipresa, eterično olje

Cupressus sempervirens


+ 100 % NARAVNO ETERIČNO OLJE. 

+ DELUJE POŽIVLJAJOČE IN SPODBUJA PREKRVAVITEV. 

7,91 €

Volumen: 10 ml
-
+

Imate še kakšno vprašanje? Stopite v stik z našim strokovnjakom.
+386 01 43 63 188
(ob delavnikih 8.00-15.00) info@favn.si

Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional

Opis

Za eterično olje ciprese je značilen izrazit balzamičen, dimni, lesni vonj. V aromaterapiji je eterično olje ciprese cenjeno zaradi svojega pomirjujočega in blagodejnega vpliva na počutje in na dihalne poti. Določene učinkovine v njem delujejo poživljajoče in povečujejo prekrvavitev kože, zato se pogosto uporablja pri masažah in v kopelih proti celulitu ter za pomiritev krčev in sprostitev mišic po fizičnih naporih. V kozmetiki se olje ciprese uporablja za nego mastne kože, v moških vodicah za po britju in v dezodorantih. Pri ustvarjanju svojih izdelkov upoštevajte maksimalno koncentracijo RIFM do 4 % (1 do največ 8 kapljic na 10 ml baze).

 

Cipresa je zimzelena rastlina, ki lahko uspeva dolga stoletja. V starodavnih kulturah je predstavljala simbol večnega življenja, njene dele so uporabljali kot dragoceno zdravilo in kot aromatično kadilo. Asirski zdravniki naj bi z njo zdravili posledice kačjih ugrizov in bojne rane.

 

UPORABA

Kopel za sprostitev

  • 2 kapljici eteričnega olja ciprese,
  • 2 kapljici eteričnega olja sivke,
  • 1 kapljica eteričnega olja geranije,
  • 1 kapljica eteričnega olja pomaranče.

 

OPOZORILO
Ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo! Ne nanašajte na sluznice in v oči! Samo za zunanjo uporabo. V primeru preobčutljivosti na izdelek, prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke, mlajše od 6 let. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Shranjujte pri temperaturi pod 25° C, zaščiteno pred svetlobo.

CERTIFIKATI

Analizni certifikat Serija cp2410  Analizni certifikat Serija cp2511

 

Znak Aromacert Essence

 

Seznam alergenov

INCI

CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL, ALPHA-TERPINENE*, ANETHOLE*, BETA-CARYOPHYLLENE*, CAMPHOR*, LIMONENE*, LINALOOL*, LINALYL ACETATE*, PINENE*, TERPINEOL*, TERPINOLENE*

 

*Snov, naravno prisotna v eteričnem olju.

PRIPOROČAMO VAM TUDI